Thursday, July 29, 2010

xde keje mudah kat dunia ni

kalu nk mkn isi jagung, kne buang kulit nyer...
kalu nk mkn nasi, kne tanak dulu.....
kalu nk DUIT, kenala usaha dulu..

bukan senang2 je boleh dapt!!!
haha, manusia ni kelakar betol, sume menda mesti nk senang...
pernah hidup susah?? kalu pernah, kau akan rasa betap seronoknya perasaan BERUSAHA!!
hidup senang pon boleh usaha...

hurm... duit2... kalu la boleh dapt sebakul mcm tu jew, sume org nk...
tp x same dengan nikmat mngumpulnya sendiri...

aku buat semua ni bukan kerana duit..
aku nk pengalaman, kawan dan kegembiraan teman2 aku...(seronok tgk wajah girang mereka bila aku dapatkan brg yang mereka nk)...

dan aku belajar, untuk memahami, betapa susah mak ayah aku kumpol duit untuk anak2~

jadi STOP ASKING!! AND START EARNING!! byk perbezaannye tu :))

btw, da siap video log.. HAPPY ^^ hihi

Sunday, July 25, 2010

pelik, tapi benar!!!!

ingin sgt2 nk bina tembok kat tengah2 ni... xdla nk terasa sgt kalu tgk org tu sapu bilik sebelah jer...haha

kelakar dol... duk sebilik, tp kalu menyapu sebelah jer,,, padahal bilik same jer...lau sebelah ko bersih , belah sini kotor, sekali angin tiup mcm taik jugak tempat ko...haha...

lau dia bace nih, konfem sakit ati ngn aku...haha~

lantakla, aku da lame jge ati dia...sial, ati aku jugak yang banyak terasa... da x sanggup da ;((..hukhuk

ari tu, pakwe aku g langkawi, dia blikan byk sgt2 coklat untuk aku (thx darlink) ...teringin gak nk hulur kat dia...tp xjadi la, ble aku fikir dia x aggap pape dr aku penting pon..muahaha..

fikir balik, memg aku xpandai berkawan, xde kawan rapat ;( , xde org nk ajak kuar same2....hukhuk *bajet sedih*~

tp xpe... aku ade bakal mak mentua yang menyayangi...hehe (dapat hadiah burfday emas putih!!!) seronoknyer~ hehe tq mommy ^^,

ai ati, seronoknya mlm ni, dapat gak luahkan apa yang terpendam sikit2... wakaka...

xnk kawan ngn aku sudah.. boleh hidup lg kot kalu xde kawan :)) tp satu jer, lau xnk kawan, juz mind ur own business, jgn nk sibuk sorong batang hidung kat hal peribadi aku, pastu mula ckp bukan2 pasal aku...

prinsip idup aku senang : aku x kacu idup kau, jgn nk sibuk2 amik taw pasal idup aku :))
lau betul kau amik berat, bukan nye duk buruk2 kan org jer keje kn2 (sebb tu result ko hampeh!! ekeke)


Saturday, July 10, 2010

awak free x??

q: awk, free x ari ni?

a : xla awk, sorry...saya ade hal.. *btol ke ade hal??*

keesokannya~

q: awak, nk kuar x ari ni?

a: xkuar kot... sebab bz la .. sorry ~ *dah tu td awak kuar ngn sape*

lusanye~

q: awk, jom kita kuar same2 nk x?

a: xnkla awk..saye ade hal.. *ckp je la x muat teksi kau nk kuar*

kesimpulannya~

aku: pandai bermuka2, bajet lawa... mungkin ari ni kawan kau ramai, sebb tu kau rase kau x perlukan aku.. tp ingatla, aku sentiasa berdoa supaya KAU MERASAI APA YANG AKU SEDANG RASAI SEKARANG~

br time tu kau sedar betapa kau dah lukakan ati aku~

quoted: hati yang sedang parah!!!

today i realise i dun have friends

walk alone , eat alone, study alone, live alone, sleep alone, die alone....
they call me a loner...
so wat??? effect me? none!!

u noe wat, i m stronger than ever when u call me a loner.. haha...

the most important is.. i m happy with my life... wat about u???
 

H3aRt_crIMe!!! Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template