Sunday, August 7, 2011

sape rasa dia hebat sangat dalam bercinta?

Cinta? itu perkara yang normal kita dengar dalam usia semuda belasan dan puluhan tahun kan? semua orang seronok bercinta.

perasaan bila dicintai sangat-sangat indah. especially sape yang ade boyfriend/girlfriend yang tercinta. Ada kawan tue, hari2 dapat bunga, sebagai tanda kasih syg si lelaki kepadanya...

best kn bercinta. saya yakin, semua orang pon bercinta.

meh kita imbau kembali saat paling indah dalam percintaan kita. dengan first love? maklumlah, first time couple seronok la jugak diberi perhatian dan dibelai manja oleh pasangan. dan yang paling seronok apabila diberi hadiah. Eg: topup ari2 boyfriend bayar rm10 paling kurang. rindu la katakan kalu xdengar suara.....

tapi.... berkekalan ke cinta tue?? kononnya boleh bawa ke jinjang pelamin. lepas tu boleh bawa ke anak cucu? hebatkah kita dalam percintaan kalu kita mampu jaga pasangan kekasih kita hingga ke alam perkahwinan dan kalu possible hingga ke akhir hayat??

erm.....sebenarnya,

HEBAT LAGI CINTA ALLAH SWT KEPADA HAMBA2NYA DI MUKA BUMI INI....

kenapa saya cakap macam tue? sebab Dialah kekasih yang paling romantik sekali di alam semesta...

orang kata, kekasih ni sifatnya suka memberi. Tapi Allah, bukan setakat memberi, malah tidak mengharapkan balasan pon dr kita....

Contoh yang paling dekat sebagai hamba Allah di muka bumi ini, senjata umat Islam terletak pada Doa trhadap Allah. dan..... setiap doa xpernah pon x dimakbulkan....

saya pernah baca post kawan saya, berkenaan doa nie,

katanya: 3 answers dat Allah gives to His servants who are praying,

firstly: yes
secondly: Yes but not now
and thirdly: i got better plan for you...

see!!! Allah xkata pon TIDAK kepada setiap doa kita. kn2..

saya suka untuk menyatakan Allah ini romantik kerana sifatNya yang Maha Mendengar dan Maha Melihat. let say, kalu kita ada boyfriend/girlfriend mesti kita suka kan kalu mereka menjadi pendengar yang baik dan memberi sepenuh perhatian kepada kita... Macam tu lah Allah, sentiasa memberi perhatian kepada kita dan setiap luahan hati kita akan sentiasa didengariNya...

Jadi, kenapa kita masih berlengah untuk mencintai Allah SWT yang sangat2 romantik berbanding manusia biasa?? Betapa sweet nya Allah saya xboleh bayangkan melainkan bila anda sendiri mencintaiNya. ssemoga berjaya!! :) wassalam~

0 comments:

Post a Comment

 

H3aRt_crIMe!!! Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template