Wednesday, October 12, 2011

jadik diri sendiri lah..

salam. hari ni entry berupa luahan hati.. manusia, normal la kalau rase sedih, happy, and all.

malangnyer, hari ini rasa sedikit sedih.. erm, banyak jugak kot.. huhu

kenapa? sedihla, bila time group work or anything to do with group, mesti susahnye nk dapat members. Yela, kita xrapat ngn sape2 pon. I was there when I am needed but not when I m in need. susah gak kan..

pastu terfikirla, kenapa agaknya dugaan kali ini mcm ni. hello, bukan nk bersungut k. tp muhasabah diri.. Am I a bad person? Am I a nasty woman? maybe they think so.

But why must they think so?? Kenapa yer. Teringat pulak banyak hadis pasal persaudaraan..

>> tidak sempurna iman seseorang apabila dia tidak menyayangi saudaranya melebihi dirinya sendiri.
>>Hai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan dari prasangka, sesungguhnya kebanyakan dari prasangka itu adalah dosa (al-Hujurat:12)

dan macam-macam lagi. yeah, maybe I am a bad person, tp boleh je nak think positive about me.

define bad person?? no idea.. . I dun noe how much I have changed, but still I cant satisfy everyone. ada je bahagian yang manusia lain xboleh terima.. sedih memang sedih..

tp, berbalik kepada soalan, kenapa Allah turunkan dugaan sebegini? kn2? bukan sume orang xde kawan rapat. setakat ni, rasa2nya I je yang mcm ni, ke terperasan? erk.

mungkin, sebab Allah lebih tahu sape yang terbaik untuk jadi kawan kita. Mungkin mereka tidak cukup baik untuk diri saya. or mungkin sebaliknya. xpelah, saya redha dengan kehendak Allah.

what makes me feel so happy of being me is that when thinking of the friends that Allah will give me in akhirat. Semoga dapat kawan2 macam sahabat2 Rasulullah, isteri2 Rasulullah... chewah, tinggi cita-cita :D tp itulah yang buat saya rasa lebih kuat.dan lebih berusaha...

saya, sebenarnya dah penat berubah sebab nak sedapkan hati orang pasal kita. suara kasar suh lembutkan dah lembut dah sekarang. LOL. jalan pon da macam pompuan.kihkihkih. tp, still ade lagi kelemahan2 yang orang xsuke pasal kita.

malas dah nak berubah. I want to be myself. and harap-harap sume orang pun belajar menerima kekurangan orang lain, because kalu saya berubah pon, saya xkan pernah menjadi manusia yang sempurna...

moga-moga entry ni jadi pengajaran buat sume insan manusia. Amin...

0 comments:

Post a Comment

 

H3aRt_crIMe!!! Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template